Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verduur­zaming

De uitdagingen van de energietransitie aangaan

Wij gaan de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt graag aan en willen bijdragen aan een succesvolle én duurzamere toekomst voor onze klanten!

Specialist op het gebied van verduurzaming

Samen de uitdaging aangaan

Om de uitdagingen van de energietransitie aan te kunnen gaan, moet je niet alleen weten wat er speelt, maar ook duurzame oplossingen ontwikkelen die nú al gebruikt kunnen worden. Voor MAN Rollo is verduurzaming dan ook aan de orde van de dag.

Onze MAN marine dieselmotoren kunnen inmiddels op 100% HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) draaien en de MAN waterstof dual fuel motor is geïntroduceerd in de maritieme sector. Ook wat betreft industriële toepassingen lopen we voorop, met aardgasmotoren waar tot 20% waterstof bijgemengd kan worden.

Wat zien wij als de belangrijkste ontwikkelingen met de grootste impact op het gebied van verduurzaming? We verwachten veel van HVO100, H2DF, No NOx en H2 blending. Daarnaast blijven wij doorgaan met ReMAN: oudere en gebruikte motoren een tweede leven geven en motoren die niet meer gebruikt kunnen worden recyclen.

WIJ HELPEN U GRAAG

wilt u meer weten over de manier waarop wij u kunnen helpen verduurzamen?

HVO100

Hydrotreated Vegetable Oil wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval, zoals dierlijke vetten. HVO kan worden bijgemengd, maar is ook puur te gebruiken. HVO100 kan in zowel nieuwe als specifieke, oudere dieselmotoren gebruikt worden. Voor MAN motoren van voor 2021 wordt voor de zekerheid vooraf het serienummer gecontroleerd.

H2DF

H2DF staat voor Waterstof Dual Fuel. H2DF motoren kunnen op een combinatie van twee brandstoffen draaien: diesel en waterstof. Een marine dual fuel motor is net zo krachtig en betrouwbaar als een dieselmotor, maar stoot aanzienlijk minder CO2 uit. Dat maakt H2DF een belangrijke overgangstechnologie in het kader van de energietransitie.

No NOX

Stikstofoxiden (NOx) is de verzamelnaam voor verbindingen van stikstof (N) en zuurstof (O). Ze komen vrij bij hoge temperatuur verbrandingsprocessen en kunnen schadelijk zijn voor mens en natuur. “No NOx” verwijst naar een door MAN Rollo ontwikkelde technische oplossing waardoor er geen NOx uitgestoten wordt door een aardgasmotor.

H2 blending

We willen dat wind- & zonne-energie en alternatieve brandstoffen een steeds grotere rol gaan spelen in onze energievoorziening, terwijl tegelijkertijd de continuïteit van de energievoorziening gewaarborgd blijft. Hoe combineren we deze twee doelstellingen? Onder andere door het bijmengen van waterstof bij aardgas: H2 blending. Bijna alle MAN aardgasmotoren kunnen zonder aanpassingen stabiel draaien op een mix van 20% waterstof en 80% aardgas. Veiligheid en continuïteit van de operatie zijn daarbij gegarandeerd.

ReMAN

ReMAN is een vast onderdeel van de MAN Rollo oplossingen, vanuit de circulaire gedachte dat hergebruik beter is dan nieuw, wat een aspect is van onze filosofie. Het ReMAN programma levert onze klanten niet alleen financiële voordelen op. Er kan ook sneller geleverd worden dan in het geval van een compleet nieuwe motor. Alle ReMAN producten voldoen aan de fabrieksstandaard, zijn uitvoerig getest door MAN en voorzien van garantie, waarmee wij onze klanten nog meer gemoedsrust kunnen geven bij het gebruik van onze machines.

ALS U KIEST VOOR MAN ROLLO DAN KIEST U VOOR:

Een verduurzamingsspecialist

MAN Rollo weet niet alleen wat er speelt, maar ontwikkelt ook duurzame oplossingen die nú al gebruikt kunnen worden.

Duurzame oplossingen

Naast de mogelijkheid voor de inzet HVO 100 kunnen wij tevens advies geven over Hybride en waterstof duel-fuel oplossingen.

Geen NOx uitstoot

MAN Rollo heeft technische oplossingen ontwikkeld waardoor er geen NOx uitgestoten wordt door een aardgasmotor.

Het ReMan programma

Motoren klaar voor gebruik voor tweede leven na een volledige revisie door MAN met garantie.

WIJ HELPEN U GRAAG

wilt u meer weten over de manier waarop wij u kunnen helpen verduurzamen?

Contactformulier

Na uw aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met u op

Contactpersonen

Heb je een vraag over onze producten? Neem contact op met een van onderstaande personen

Landtoepassingen
Marine Motoren

Contactformulier

Na uw aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met u op