referenties

Waarom kiezen klanten voor MAN Rollo?

Er zijn veel redenen waarom klanten voor MAN Rollo kiezen, maar de rode draad is: de kwaliteit van de MAN motoren, in staat zijn om voor iedere toepassing een duurzame oplossing te vinden en met grote betrokkenheid zorgen voor de installatie en het onderhoud.

Klanten aan het woord

Onze klanten delen hun ervaringen

MAN Rollo heeft veel klanten in de maritieme wereld en in de industriële sector. Deze bedrijven hebben voor hun werkzaamheden verschillende soorten motoren en oplossingen nodig.

Van marine diesel, LNG, hybride en dual fuel motoren tot en met power generation motoren voor generatorsets en totaaloplossingen voor hotels of biogasinstallaties. Het maakt niet uit naar welke oplossing u op zoek bent, op land of op zee, MAN Rollo kan u helpen.

De grote diversiteit van klanten is terug te zien in de referenties op deze pagina. Wilt u meer weten over deze businesscases of heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Maritiem

Dual fuel motor voor Windcat Workboats

In 2019 kwamen we in gesprek met Windcat Workboats omdat zij de CO2 uitstoot wilden verlagen. Waterstof moest de alternatieve brandstof worden, waarbij de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van het schip natuurlijk nooit in gevaar mochten komen. MAN Rollo heeft in samenwerking met MAN Engines de motoren geleverd en inbedrijfgesteld. Het bijzondere is dat er een conventionele dieselmotor gebruikt is die niet geoptimaliseerd hoefde te worden voor waterstof. Bij een beproefde V12-scheepsmotor wordt waterstof via een adapter in de luchtinlaat gebracht en aan de verbrandingscyclus toegevoegd.
Maritiem

MAN Rollo heeft 3 generatorsets geleverd aan de Fassmer werf

MAN Rollo heeft 3 generatorsets geleverd aan de Fassmer werf in Berne, Duitsland. De sets dienen als hulpgenerator en kunnen ook ingezet worden als extra boost voor de hoofdvoortstuwing. De V12 MAN gasmotoren die gebruikt zijn voor deze generatorsets, zijn ontwikkeld op basis van het lean burn verbrandingsproces en leveren elk ongeveer 500 kW. De sets voldoen aan de eisen van classificatiebureau DNV-GL.
Maritiem

Jongert Super Yachts

“Onze klant sprak zijn voorkeur uit voor twee MAN Common Rail dieselmotoren, type R6-800, met elk een vermogen van 587 kW. Deze motoren zijn licht en zuinig en lopen bijna geruisloos. MAN Rollo heeft de inbedrijfstelling voor haar rekening genomen en die verliep soepel en volgens planning. Hun monteurs weten van aanpakken en denken mee. Het was voor ons de eerste keer dat wij samenwerkten met MAN Rollo en deze ervaring plus de performance van de MAN dieselmotoren geven ons vertrouwen voor een volgende samenwerking.”
Erik van Prooijen, Jongert B.V.
Powergen

GENTEC en MAN Rollo leveren 17 WKK’s aan Veolia voor stadsverwarmingssysteem

“In 2020 leverde GENTEC voor Veolia 17 WKK units met ultra lage emissies voor het stadsverwarmingssysteem in Praag. Onderdeel van dit project was een 430 kWe WKK-unit met MAN-motor type E3262 LE232. Alle WKK-units zijn uitgerust met een uitlaatgasnabehandelingsysteem (SCR) welke de uitstoot van NOx redudeert tot 50 mg/m3 NOx bij 5% O2. We werken graag samen met MAN Rollo vanwege de korte levertijden en toewijding van het MAN Rollo team. Ons partnerschap met MAN Rollo heeft erin geresulteerd dat we voldeden aan alle overeengekomen leveringsdata en kwaliteitseisen van de opdrachtgever. Ook werden gegarandeerde parameters met succes gemeten voor alle voltooide WKK-eenheden.”
Vaclav Klein, Gentec
Powergen

Orgaworld Nederland over MAN Rollo

“Orgaworld levert elektriciteit aan het net en de warmte wordt toegepast in het eigen bedrijf,” aldus Harald Koehorst. “De beslissing om met MAN Rollo samen te werken is unaniem genomen. Zij hebben de levering, installatie en inbedrijfstelling van de motoren geregeld. De uptime van de WKK’s is mede door de korte lijnen en de snelle responstijd van MAN Rollo’s serviceafdeling erg hoog. Daarnaast hebben wij een full service contract voor een periode van 10 jaar met MAN Rollo afgesloten.”
Harald Koehorst, Orgaworld Nederland
Powergen

Gentec over MAN Rollo

”Gentec biedt flexibele oplossingen voor het ontwerpen, bouwen, leveren en onderhouden van aardgas en biogas WKK- en trigeneratie installaties,” aldus Vaclav Klein. “Wij hebben gekozen voor MAN motoren vanwege hun goede kwaliteit en technologie. MAN Rollo is onze belangrijkste partner wat betreft de levering. Het MAN Rollo team werkt continu aan het versterken van ons partnerschap en is bereid om hun expertise te delen.”
Vaclav Klein, Gentec
Powergen

Bredenoord over MAN Rollo

“Bredenoord levert stroom op maat voor elke situatie en MAN Rollo is al decennialang één van de leveranciers van motoren voor onze toepassingen,” aldus Harry Keurhorst. “Wij kiezen voor MAN motoren omdat we zeer tevreden zijn over de kwaliteit. Ook vinden we het belangrijk om te weten met wie wij zaken doen. Is de aftersales van het bedrijf goed? Worden specifieke wensen ingevuld, zodat onze huuraggregaten multifunctioneel inzetbaar zijn? MAN Rollo is zo’n bedrijf: klantgericht, ze begrijpen onze wensen en denken met ons mee.”
Harry Keurhorst, Technisch Directeur bij Bredenoord

ALS U KIEST VOOR MAN ROLLO DAN KIEST U VOOR:

Een wereldwijd netwerk

MAN Rollo en MAN zijn altijd bij u in de buurt. Waar ter wereld u ook bent.

Één aanspreekpunt

Van concept naar realisatie met garanties en de beste service.

Snelle levering reserve onderdelen

Indien nodig wereldwijd, maar altijd 100% origineel.

Een partner die altijd bereikbaar is

MAN Rollo is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar.

Contactpersonen

Heb je een vraag over onze producten? Neem contact op met een van onderstaande personen

Landtoepassingen
Marine Motoren

Contactformulier

Na uw aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met u op