Search
Close this search box.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wezenlijk onderdeel van bedrijfsstrategie MAN Rollo

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsstrategie van MAN Rollo. Wij houden bij alles wat we doen rekening met sociale- en economische aspecten én het milieu. Samen met Pon en MAN werken wij gestructureerd aan het verkleinen van onze footprint en MAN Rollo compenseert haar CO2 uitstoot voor 100%.

De betere oplossing

voor natuur en milieu

In het werken met onze klanten proberen wij altijd ‘de betere oplossing’ voor natuur en milieu te promoten. Dat kan gaan over het gebruik van alternatieve, ‘groene’ brandstoffen of over het hergebruiken van onderdelen/motoren door middel van ons ReMAN programma. MAN, onze Original Equipment Manufacturer (OEM), is mede hiervoor aangesloten bij het erkende Science Based Targets Initiative (SBTI).


Dit initiatief is een samenwerking tussen het Carbon Disclosure Project (CDP), de United Nations Global Compact, het World Resources Institute en het World Wide Fund for Nature. Het SBTI stimuleert ambitieuze klimaatactie door bedrijven te helpen met het vastellen van wetenschappelijk onderbouwde emissiereductie doelstellingen.

CO2 uitstoot voor 100% compenseren

Bij MAN Rollo wordt de hoeveelheid uitgestoten CO2 op bedrijfsniveau bijgehouden met een tracker. Er is vastgesteld hoeveel CO2 er vrijkomt bij de verschillende soorten activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een zakenreis naar Duisburg in Duitsland. De daardoor uitgestoten CO2 wordt gecompenseerd met carbon offsetting, oftewel CO2 compensatie. Carbon offsetting houdt in dat er elders minder CO2 of een ander broeikasgas uitgestoten wordt om de uitstoot hier te compenseren. Op deze manier compenseren wij onze CO2 uitstoot voor 100%.

Recycling en afspraken met samenwerkingspartners

Een mooi voorbeeld van recycling is ons ReMAN programma. Oudere MAN motoren krijgen een tweede leven en de motoren die echt niet meer gebruikt kunnen worden, worden omgesmolten.

Daarnaast hebben we met al onze dealers en servicepartners afspraken gemaakt, omdat wij willen dat iedereen waar wij mee samenwerken dat doet vanuit eenzelfde blik op de toekomst. Zo zorgen we ervoor dat de collectieve impact op het milieu eveneens zoveel als mogelijk beperkt wordt.

Verantwoordelijk werkgeverschap

Een duurzame business en verantwoordelijk werkgeverschap gaan hand in hand. Onze medewerkers moeten met plezier en in goede gezondheid kunnen werken en de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Binnen onze open bedrijfscultuur en (sociaal) veilige werkomgeving krijgt diversiteit dan ook de ruimte, net als zelfontwikkeling, onder andere door het volgen van opleidingen en trainingen.

Bij MAN Rollo werken gekwalificeerde en gemotiveerde mensen, met een passie voor het merk MAN. Onze werkwijze wordt getypeerd door korte lijnen en collega’s die altijd voor elkaar klaarstaan. Daardoor kunnen wij de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt aan en zijn wij in staat om goede en duurzame resultaten te realiseren voor zowel ons bedrijf als onze klanten.

Verduurzaming

Voor MAN Rollo is verduurzaming aan de orde van de dag. Onze MAN marine dieselmotoren kunnen inmiddels op 100% HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) draaien en de MAN waterstof dual fuel motor is geïntroduceerd in de maritieme sector. Ook wat betreft industriële toepassingen lopen we voorop, met aardgasmotoren waar tot 20% waterstof bijgemengd kan worden.

Wat wij zien als de belangrijkste ontwikkelingen met de grootste impact op het gebied van verduurzaming voor de maritieme- en industriële sector, hebben we op deze pagina op een rij gezet. Wij verwachten veel van de alternatieve brandstof HVO100, Waterstof Dual Fuel motoren, No NOx technologieën en het bijmengen van waterstof bij aardgas.

Onze kernwaarden

Passie om te presteren

Wij willen te allen tijde topprestaties leveren, met een focus op concrete, duurzame resultaten. Daartoe werken we nauw samen met collega’s, klanten en partners, want je hebt elkaar nodig om goed te kunnen presteren.

Verantwoord handelen

Wij willen een positieve impact hebben op onze omgeving en de samenleving en geloven in langdurige relaties met onze collega’s, klanten en partners. Wij zijn open, eerlijk en behulpzaam en gaan respectvol met elkaar om.

Vertrouwen en ruimte krijgen

Wij gebruiken onze sterke punten in ons voordeel, zijn initiatiefrijk en nemen eigenaarschap. We krijgen het vertrouwen en de ruimte om ons werk goed te doen en nemen ook de verantwoordelijkheid als er iets fout gaat.

Maak het leuk

Wij vinden dat werk leuk moet zijn. Plezier hebben tijdens het werk versterkt onze passie en ambitie. Onze werkwijze wordt getypeerd door korte lijnen en de werksfeer is informeel en positief. We werken hard en vieren onze successen samen.

WIJ HELPEN U GRAAG

wilt u meer weten over de manier waarop wij u kunnen helpen verduurzamen?

Contactformulier

Na uw aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met u op

Contactpersonen

Heb je een vraag over onze producten? Neem contact op met een van onderstaande personen

Landtoepassingen
Marine Motoren

Contactformulier

Na uw aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met u op