Search
Close this search box.

Duurzaam gebruik van LNG op nieuw 8000 m3 LNG-bunkerschip dankzij MAN Rollo generatorsets.

Boil-off gas (BOG) wordt gebruikt voor energieopwekking aan boord

Op 14 maart jl. is de kiel gelegd voor een 8000 m3 vloeibaar aardgas (LNG) bunkerschip dat wordt gebouwd door RMK Shipyard in Tuzla, Turkije. Eigenaar en exploitant LNG Shipping, een samenwerking tussen Victor en Sogestran, gaf MAN Rollo de opdracht twee gasgeneratorsets te leveren. Het LNG bunkerschip zal in het tweede kwartaal van 2024 door Shell worden ingezet voor de levering van LNG rondom de havens van Zeebrugge, Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam.

Om boil-off gas (BOG) te gebruiken voor energieopwekking aan boord, koos LNG Shipping voor twee MAN EU Stage-V gecertificeerde generatorsets. Concreet betekent dit dat het boil-off-gas, dat normaliter wordt vrijgelaten om de druk en de temperatuur in de tank te reguleren, nu afgevangen wordt. Dit gas is hierdoor op duurzame wijze beschikbaar voor energievoorziening aan boord van het schip middels gebruik van de MAN Rollo generatorsets. Een milieubewuste- en veilige keuze.    

Omdat distributie van vloeibaar gas (LNG) steeds belangrijker wordt, is een goede LNG infrastructuur een absolute must. Karel Schuurman, account manager Marine bij MAN Rollo: “Door LNG bunkerschepen in te richten met een BOG verbrandingssysteem spelen we in op de snelgroeiende behoefte om het LNG distributienetwerk uit te breiden. Bovendien kunnen we met deze MAN generatorsets een belangrijke bijdrage leveren aan de totale efficiency van het schip en zodoende aan verduurzaming van de scheepvaartindustrie.”

Contactpersonen

Heb je een vraag over onze producten? Neem contact op met een van onderstaande personen

Landtoepassingen
Marine Motoren

Contactformulier

Na uw aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met u op